fredag 2 november 2012

Berlin

Höstpausen slutar inte med Paris. Berlin får också ett besök av mig. Böckerna i min hylla som utspelar sig i Berlin är dock nästintill icke-existerande. Ve och fasa! Jag ger mig själv i läxa att till nästa Berlinresa ha läst åtminstone The innocent av Ian McEwan och Alone i Berlin av Hans Fallada.

Egentligen den enda bok jag har i hyllan som i alla fall delvis utspelar sig i Berlin är Middlesex, den tror jag i och för sig bara slutar i Berlin lite kvickt. Högläsaren av Schlink skulle kunna ta plats i Berlin, men egentligen är det bara en obestämbar västtysk stad som Schlink har menat.


4 kommentarer:

Linnea sa...

När jag tänker på det kan jag just inte komma på någon skönlitterär bok som utspelar sig i Berlin! Men Middlesex har jag oläst i bokhyllan.. Jag var i Berlin i påskas och läste Berlin - en stads historia innan. Tyckte den var riktigt bra, men den är ju en fackbok. :)

Tiikeri sa...

Åh, det finns så många fler böcker som utspelar sig i Berlin. Om du landar på Tegel när du kommer till Berlin, se till att hälsa på i vår fina pocket shop. =)

Martin Liska sa...

Hmmm, jag måste nämna åtminstone Christian F. och hennes Gänget i tunnelbanan och hsen Jeffery Deaver och hans Garden of Beasts (den har jag inte läst, dock andra av Deavers verk och jag tycker mycket om dem).

Titti sa...

Men... men... Goodbye to Berlin av Christopher Isherwood! Den är underbar.