lördag 23 oktober 2010

Vintage loves film


Vintage publishing återutger ett gäng romaner som även har blivit film. De ville inte göra omslag med bilder ur filmen, så de valde citat istället. Citat som såklart både förekommer i filmen och i boken. Typsnitten är även tidsenliga från när boken skrevs. Snyggt va?
Första raden från vänster: Alice's adventures in Wonderland av Lewis Carroll, Atonement av Ian McEwan, Brighton Rock av Graham Greene, Catch 22 av Joseph Heller, Death in Venice and other stories av Thomas Mann.
Andra raden från vänster: Trainspotting av Irvine Welsh, Talented Mr. Ripley av Patricia Hightsmith, Memoirsof a Geisha av Arthur Golden, French Lieutenant's Woman av John Fowles & Fight club av Chuch Palahniuk. 

Baksidan är i svart och samtidigt en nedräkning till att filmen börjar. Jag tycker nog att Trainspotting eller Fight club är snyggast, vilken tycker ni?

P.s. De finns för ynka 66 kr på Bokus, skynda, fynda! D.s.

4 kommentarer:

magnusax sa...

Underbart, vilka snygga omslag! Kul med nytänk i omslagsbranschen. (Omslag ned bilder ur filmer är för övrigt bland det värsta jag vet)

Mårten sa...

Jag har sett de här tidigare på hamrelius. 66 kr st.. jag köpte alla 10 :)

Stringhyllan sa...

Mårten: Grymt ju! Tyvärr är ju inte ryggarna lika snygga som fronterna, man vill ju nästan ha front ut i bokhyllan på vissa.

Mårten sa...

Håller med där, man får köra front ut i den omfattning det går. Grymma titlar är det också (annars hade det inte blivit affär.) Någon hade man ju redan, men skit på det.