måndag 13 februari 2012

Drömbokhandeln

Ni har väl inte missat Sekwas nya släpp i mars, Drömbokhandeln. Den handlar om ett par som öppnar en bokhandel som inte bryr sig som bästsäljarhetsen eller nyhetsstressen, Drömbokhandeln erbjuder helt enkelt bara bra romaner, ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av likasinnade litteraturkännare.
Jag tycker att bokhandeln på framsidan av boken påminner om Söderbokhandeln i Stockholm. Är det den månne? Fast å andra sidan är det inga svenska böcker på hyllorna så Sekwa har säkert åkt till Frankrike för att hitta sin drömbokhandel.
Med den här boken inleder Sekwa sitt femårsjubileum som de firar i år. De kommer att ge ut en andra bok som också handlar om bokhandeln i ett steg att hylla och slå ett slag för den riktiga bokhandeln. De kommer snart också att lansera en hemsida med adressen http://drombokhandeln.se. Tanken är att uppmuntra både vanligt folk och fackfolk till att berätta om sin drömbokhandel, oavsett om den finns i verkligheten eller bara i sinnevärlden. Ett fantastisk initiativ av Sekwa tycker jag!

3 kommentarer:

blogg_bohemen sa...

Låter som en riktigt bra bok!

mind the book sa...

ååh! bibliofili och utan försvunna manuskript och överdriven sentimentalitet, verkar det som.

är så förundrad över hur Sekwas franska pärlor alltid blir min väg till nya författarskap. tänker att jag borde ha mer direktkoll och läsa på originalspråk

Catrin sa...

ååååå

hur många när inte den sortens drömmar? fler borde förverkliga dem.

Och detta blir nästa måste-bok. Läser just nu bland annat Ät mig av Agnès Desarthe, också förlagd på SEKWA