fredag 20 april 2012

Känslan av död - Elly Griffiths

Så var del fyra utläst. Ruth Galloway, Harry Nelson och de andra i Norfolk har underhållit mig i en dag och en kväll till. Nu kommer det dröja länge innan vi ses igen.
I den här boken ska en medeltida kista som lär innehålla biskop Augustines kvarlevor öppnas på ett museum. När Ruth, som är inbjuden för att närvara vid det högtidliga öppnandet, kommer dit hittar hon intendenten död bredvid kistan. Kommissarie Harry Nelson rings dit och så var det hela igång igen.
Den oerhört komplicerade relationen mellan Harry och Ruth blir inte enklare i den här boken. Den stora skillnanden mot tidigare böcker är dock att Harry i mer än halva boken ligger till sängs så resten av den lilla polisstationen får mer att göra. Judy, Clough och de andra får tydligare karaktärsdrag medans druiden Cathbad är lika mystisk som alltid.

Ok den här recensionen är helt värdelös om man inte har läst de tidigare böckerna. Men låt mig säga såhär mycket, läsa ALLA Elly Griffiths böcker så förstår ni vad jag menar. Tyvärr förekommer det en del djur som kommer till skada i den här boken, för att uppväga det får djurrättsaktivisterna säga sitt. Nu har jag varnat känsliga djurvänner. Tack o hej.

4 kommentarer:

Gunnar sa...

Hej

Hon tillhör verkligen mina favoriter. Jag har läst alla fyra böckerna och inte blivit besviken.

Ronneby bibliotek sa...

Minotaur-deckare får alltid så vaga och förvillande lika titlar: Känslan av död, Förnimmelse av död, En omöjlig död, Från de döda, I de dödas namn, Dödens plats, Dödens kemi, Så gott som död... Onekligen mer schvung och konkretion i Griffiths originaltitel: A room full of bones.
/Martin

Stringhyllan sa...

De ser dessutom exakt likdana ut allihopa, det kvittar om det är olika författare. Jag har bara läst Griffiths (av Minotaurerna) och tror också att hon är bäst.

Bokomaten.. sa...

Jo, de ser verkligen exakt likadana ut, men jag tycker samtidigt att de är väldans snygga så jag har egentligen itne så mycket emot det. Älskar Griffiths. Även om den här nästan är den otäckaste. Jag outade på twitter att det förekommer scener med djur som far illa i den här boken och fick både massa plus för att jag varnat men en massa skäll för spoilers också... Svårt det där, men man måste ju kunna prata en del om handlingen i en bok om man skriver om den..