onsdag 18 april 2012

Lena Dunham

Regi, manus och huvudroll står Lena Dunham för i filmen Tiny Furniture som kom 2009. I år, nämligen bestämt i måndags, hade hennes nya serie Girls premiär på HBO. Där står hon för manus, regi, idé och huvudroll. Producerar gör hon förresten också tillsammans med Judd Apatow (ni vet komedigeniet bakom ett gäng succéfilmer på sistone).
Lena är född 1986 och är min nya idol. I tidningen Interview Magazine blir hon intervjuad av Claire Danes. Där berättar hon om serien Girls. Hon ville skriva en serie om riktiga tjejer, om deras vänskap till varandra och till sina pojkvänner. Om avundsjukan, svartsjukan och kärleken mellan tjejer. Girls är smart, roligt och väldigt mycket på riktigt.
Jag såg Tiny Furniture för inte så längesen och upptäcker när jag ser Girls att de flesta skådespelare från filmen återkommer i serien. I mitt tycke (efter ett ynka avsnitt) verkar de spela nästan samma karaktärer också. Men det kanske ändras längre fram. Jag har i alla fall en ny serie att följa och hoppas att ni också kommer att upptäcka Lena Dunham och hennes storhet.

 

5 kommentarer:

Sofia i Bokmilaskogen sa...

Ser riktigt intressant ut! HBO brukar alltid göra bra serier i och för sig. Saknar Big Love!
Vet du om Girls kommer att visas i Sverige?

Stringhyllan sa...

Nej jag har ingen aning. Canal + brukar vara snabba på serier, kanske där?

Sofia i Bokmilaskogen sa...

Yes, du hade rätt. Den har premiär på Canal plus den 26 maj! :D Måste skriva ner det i kalendern. Tack för ett jättebra tips! :)

Stringhyllan sa...

TJOHO! Så bra då. Mission accomplished!

Josefin sa...

Gillar trailern - ska försöka komma ihåg ! Men nya serier är det just nu brist på i det Nobelprisprojektska huvudet, så det här kom som en skänk från ovan!