lördag 16 juli 2011

Engångsligg blir engångsläsning

Ni kan läsa Josefin Palmgrens blogg. Om ni gillar det som står där så gillar ni boken. Hon säger själv att boken inte är självbiografisk men bloggen är alltså EXAKT som boken. Det här inlägget till exempel. 

OK boken handlar om Klementin som är 20 år och hon bor i Stockholm hemma hos sin farmor och farfar och hennes föräldrar är skilda men det är liksom helt ok och hon är singel och det är också bra för hon gillar inte förhållanden hon gillar mest att ligga fast nu är det så att hon har en svampinfektion som gör att hon inte får ligga för det gör ont då så hon hånglar mest och dricker öl och kommer in före alla i kön på Berns och Café Opera men hon vill ju egentligen bara gå ut på Morfar Ginko och Little Persia med sina kompisar Rikard Diana Petrus och några till sen har hon en praktikplats på en reklambyrå där hon typ inte gör någonting mer än att koka kaffe och handla saker de behöver till reklamfotograferingar och det här är typ hela boken. Läs om ni tyckte det var coolt.
Här är ett citat från boken som har lite med böcker att göra, det har ju den här bloggen också:

"Jag tänkte att människor är som böcker. Man kan ha dem i sin bokhylla och läsa om dem. Visst kan man upptäcka nya saker och njuta av att läsa om en bok. Men inget kommer att vara som det där första mötet. Eller när man inte visste hur det skulle sluta. När man har läst första kapitlet och längtar efter de följande. Eller den enorma magi som en bok man lämnat halvläst utövar. Eller att gå hem med en nyinköpt bok som man i stort sett bara har bläddrat i. Eller en bok vars blotta omslag kittlat fantasin."

Titeln på den här boken kittlade min fantasi, men det blir ingen omläsning för mig. Lite väl ytligt liksom bah.

1 kommentar:

Lisa sa...

Total opepp. Helt klart.