lördag 15 december 2012

Roliga julklappar och modiga val

Vi fortsätter med julklappstipsen. Det är ju en hel vecka kvar till julafton!

Jag bombade av Aron Flam. Formgivningen på den här boken är anskrämlig men innehållet är desto bättre. Aron Flam har samlat historier från sina ståupp-kollegor om när en kväll inte riktigt har gått som den skullat. Här finns historier av Kringlan Svensson, Peter Wahlbeck, Jonas Gardell, Petra Mede mfl. Tyvärr haltar könsfördelningen lite. Boken är dock galet kul. 
Äntligen tant av Anna Eriksson är den perfekta klappen till hipstertjejerna som har börjat anamma allt det där som deras farmödrar sysslade med. Är det egentligen en tantfälla att mangla? Äter tanten semlor innan självaste Fettisdagen? Hur många tantpoäng får du själv på ett år? Gör tant-testet! Teckningarna humoristiska och superfina. (Den verkar vara tillfälligt slut på förlaget, men ge er ut i en fysisk bokhandel och plocka upp ett ex). 
All I want for christmas is planekonomi av Sara Granér är lätt årets bästa seriealbum. Vänsterpolitik och feminism i kombination med Saras färgstarka bilder. Bli lite mer medveten om världens tillstånd i jul.
Den krympande hustrun av Andrew Kaufman. Kaufman är expert på att skriva söta korta historier som får mungiporna att leta sig uppåt. För en ovan läsare är tunnheten på boken lockande. Stina Wirsén har bidragit med illustrationer.


Blod, Eld, Död av Ika Johannesson och Jon Jefferson Klingberg har precis kommit i pocket. Den svenska metalscenen och allt där omkring. Välskriven samtidshistoria av kulturgeniet Ika Johannesson och den gamla Whale-gitarristen Jon Jefferson Klingberg. 
Sverige forever in my heart av Niklas Orrenius. Orrenius blev precis tilldelad Guldpennan och den är han verkligen värd. Främlingsfientlighet, Sverigedemokraterna, utanförskap, solidaritet, Orrenius duckar inte för de stora frågorna i Sverige idag. En reportagesamling att läsa sig något av. 
Erotiska noveller av Birgitta Stenberg. Är du tveksam till Fifty shades-hysterin men ändå nyfiken på erotisk litteratur rekommenderar jag Birgitta Stenbergs novellsamling. Språket är mil bättre än E.L James Harlequin-dravel. Pirr i de nedre trakterna garanteras. 
Den levande av Anna Starobinets. Coltso fortsätter att ge ut glimrande rysk fantasy och sci-fi. I den här sprillans nya boken handlar det om en ondskefull framtidsvärld där alla människor lever som en organism och alla är uppkopplade till det sociala nätverket Socio (Facebook?). Om man dör är man bara död i fem sekunder, sedan startas livet om igen. Detta ska tydligen vara mer skräck än sci-fi. Spännande så det förslår. 

Inga kommentarer: