måndag 2 augusti 2010

En bra början

En blogg kan handla om så mycket. Jag har valt att skriva främst om min läsning och böcker. Jag jobbar i en bokhandel och har gjort så från och till i snart 7 år. Under de perioder som jag inte har jobbat med böcker har jag pluggat och sysslat med olika kulturella projekt.
Jag tänkte mjukstarta lite med en enkät som jag hittade på Bokhora.

Senaste…
meningen du läste: ”Efter några minuter klingade brandbilens genomträngande signaler.” (Birgitta Stenberg, Erotiska Noveller
impulsköpet: Sommarboken av Tove Jansson. Tipsade om den till en kompis som ville läsa svenska klassiker. Själv har jag inte läst den, men jag har hört bra saker om den och Tove är ju Tove.
bibliotekslånet: Har inte lånat böcker på biblioteket på flera år. Lånar mest skivor där. Men jag var faktiskt inne där häromveckan för jag blev sugen på att läsa Anna Karenina. Den fick inte följa med hem, istället lånade jag Flickan med glasfötter. Den var väldigt bra och en imponerande debut av blott 28-åriga Ali Shaw
bokrelaterade överraskningen: Att Ian McEwans debut Cementträdgården nu finns på svenska i pocket. Såg den på Papercutshop och tänker nog plocka upp den där i helgen vid mitt Sthlms-besök.

1 kommentar:

Anna S (Bokstävlarna) sa...

Jag såg att "Flickan med glasfötter" var frontad på stadsbiblioteket här i stockholm när jag var där igår, så den verkar vara något av en bibliotekariefavorit. Med all rätta, himla fin och sorglig bok det där. :)