måndag 30 augusti 2010

The body in the library av Agatha Christie

Nu har jag äntligen läst ut min första Agatha Christie. Miss Marple påminde mig om en polis jag nyligen läst om, Joona Linna i Keplers deckare. En utredare som ALLTID har rätt. Man behöver aldrig tvivla om de är inne på fel eller rätt spår, det Miss Marple/Joona säger är alltid väl uttänkt och övervägt. Lita på Miss Marple!
Det tycker jag kan bli lite irriterande, men ok. En ung blondin hittas mördad i en överstes bibliotek, vem är den skyldige? Christie driver själv med Cluedo-klyschan. En annan blondin hittas snart också mördad, Miss Marple ombeds att hjälpa till. Hela boken är i princip bara ett långt förhör av de olika personerna i byns omgivning. Jag antar att alla Christie-deckare utspelar sig på exakt samma vis. Om man vill börja läsa böcker på engelska, säg en tonåring, så rekommenderar jag Christie! När jag var yngre började jag min deckarbana med Maria Lang och Joy Fielding, Christie kan vara en annan väg att ta sig an deckare på. Men jag tror inte att det här är min kopp te, inte nu längre! Jag försökte att lösa brottet innan sista sidan, jag försökte att leta efter ledtrådar och lägga onormalt stor vikt vid detaljer såsom, han hade väldigt muskulösa armar och stark överkropp (ahaaa..det var säkert han som ströp henne), men jag hade helt fel och Miss Marple visste ju vem som var mördaren redan i mitten av boken. Kudos Miss Marple! Nu åker du upp i hyllan!

3 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den var ocksa en av de forsta Christie-bockerna som jag laste och jag alskade den!

Men nu ar jag biten och letar efter alla bockerna!

Bokomaten sa...

Faktiskt just köpt den, ofta sugen på Christie när jag behöver lite lättsamma och mysiga mord. Fast jag vet inte om jag tycker att hon driver med hela cluedo-lyschan så mycket som att hon skapade den..

Stringhyllan sa...

Bokomaten: Det har du såklart rätt i. Men eftersom jag inte direkt har ngn relation till Agatha och definitivt har det till Cluedo valde jag den referensen :)
Jag vet inte om jag är ngn mysmordstjej. Tror jag vill ha lite mer action.